Artresan® w nowej formie saszetki wzbogacony o dodatkowy składnik MSM.
Na mikrourazy stawów narażamy się codziennie, a wraz z wiekiem dochodzi do zaburzeń równowagi w rozpadzie i odbudowie tkanki chrzęstnej. Jest to naturalny proces związany ze starzeniem się organizmu. W jego konsekwencji może dochodzić do kontuzji i innych związanych ze stawami dolegliwości.
Artresan® w saszetce to kompozycja dwóch istotnych składników budulcowych chrząstki stawowej: glukozaminy (składnik macierzy chrząstki stawowej) oraz MSM (siarka organiczna, składnik proteoglikanów tkanki chrzęstnej) uzupełniona o zestaw składników roślinnych i mineralnych.
1 saszetka Artresan® zawiera:
Składniki | Ilość (%RWS)* |
---|---|
SIARCZAN GLUKOZAMINY 2KCI W tym glukozamina |
1500 mg 1177 mg |
Metylosulfonylometan (MSM) | 600 mg |
Ekstrakt z korzenia imbiru | 50 mg |
Witamina C | 32 mg (40%) |
Miedź | 0,15 mg (15%) |
MSM to źródło dobrze przyswajalnej siarki stanowiącej istotny składnik tkanki chrzęstnej. Siarka to trzeci pierwiastek pod względem zawartości w ludzkim organiźmie, magazynowany w kościach oraz mięśniach.
* % realizacji Referencyjnych Wartości Spożycia
Artresan® w saszetce wspiera chrząstkę stawową poprzez działanie różnych aktywnych składników – ważnych dla zdrowia stawów:
Wygodne stosowanie
1 saszetka dziennie
Stosować
1-3 miesięcy
Cykl przyjmowania preparatu można powtarzać
co 2 miesiące.
Preparat nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Istotne jest prowadzenie zdrowego stylu życia i stosowanie zróżnicowanej diety dostarczającej organizmowi wystarczającą ilość składników odżywczych.
* PEX, wartość sprzedaży, kategoria stawy, MAT 03/2021
** Aktywne składniki zawarte w produktach Artresan: zawierają składnik macierzy chrząstki stawowej (glukozamina), pomagają w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki (witamina C), pomagają utrzymać prawidłową ruchomość stawów (imbir), przyczyniają się do prawidłowej produkcji tkanki łącznej (mangan), pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu tkanek łącznych (miedź).